Com estalviar a la teva factura de llum: Discriminació Horària.

Està cansat de pagar factures de llum exorbitants cada mes? T’agradaria saber com estalviar en el consum d’energia elèctrica? Una de les formes més efectives de reduir la factura de llum és a través de la discriminació horària.

La discriminació horària és un sistema de tarifes elèctriques que varia segons l?hora del dia i el dia de la setmana. Aquest sistema es basa en la idea que la demanda d’energia elèctrica varia al llarg del dia, sent més gran durant les hores punta i menor durant les hores vall.

En general, la discriminació horària es divideix en tres períodes: hores punta, hores planes i hores vall. Durant les hores punta, que són de 10.00 a 14.00 i de 18.00 a 22.00 hores en dies laborables, la tarifa elèctrica és més cara, ja que la demanda d’energia elèctrica és més gran. Tot i això, durant les hores planes, que són des de les 8:00 a 10:00, de 14:00 a 18:00 i de 22:00 a 00:00 hores de dies laborables, el preu de la tarifa elèctrica és mitjà . En canvi, durant les hores vall, que solen ser de 00.00 a 8.00 hores en dies laborables i durant tot el dia en caps de setmana i festius, la tarifa elèctrica és més barata.

L’objectiu de la discriminació horària és incentivar els consumidors a utilitzar l’energia elèctrica en horaris en què la demanda és menor, per reduir així la pressió sobre la xarxa elèctrica i evitar la necessitat de construir noves centrals elèctriques. A més, també pot ajudar els consumidors a reduir la seva factura de llum, ja que els permet aprofitar les hores vall per realitzar activitats que requereixen un consum d’energia elèctrica més gran, com ara posar la rentadora o el rentaplats.

Per beneficiar-te de la discriminació horària, cal que contractis una tarifa elèctrica amb la teva companyia elèctrica.

Les tarifes dels subministraments de fins a 15kW de potència contractades s’unifiquen en tarifa d’accés anomenada 2.0TD.

Una altra forma d’estalviar a la factura de la llum podria ser mitjançant l’estalvi energètic que ens permeten els nostres electrodomèstics que tenim a casa nostra. En molts, no se sol apreciar ni valorar la calor residual que té un forn, un microones o la vitroceràmica. Però no tot es basa en els electrodomèstics, ja que una cosa tan simple com apagar els llums que no són necessàries, no es compleix per una simple distracció.

De la mateixa manera, obrir el forn innecessàriament, és un altre dels condicionants que fa que la calor residual que hi ha al seu interior, es perdi. I, per tant, requereixi de més energia per tornar a mantenir la calor que ja havia anteriorment. Igual passa amb el congelador o la nevera, ja que són aparells que necessiten no ser oberts de manera innecessària perquè els aliments que es conserven al seu interior estiguin sempre a la mateixa temperatura sense variacions que no calen del seu exterior.

Scroll to Top

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Adjunta una factura para que lo podamos calcular

Ahorra con Luz solidaria

¿Quiéres saber cuanto te ahorras al contratar con Luz Solidaria?

Envíanos tus datos y una factura y lo calculamos por ti.

Abrir chat
Necesitas ayuda?
Hola
Cómo podemos ayudarte?